fbpx
Back to Top

3 voor 12 Groningen

Ik maakte voor het eerst kennis met KopjeK tijdens ‘LICCEN in je sportoutfit’. Ik had iets aangetrokken waar Olivia Newton John jaloers op zou zijn geweest en ik had geen idee wat ik moest verwachten. Zo’n verkleedfeestje op house en techno, wel een beetje gek toch? Het bleek té gek. Het werd een avond met mooie mensen in gekke outfits, maffe dansjes, de leukste ontmoetingen en verrassende muziek. Precies wat KopjeK beoogt. Met 10 jaar achter de rug een goed moment om samen met Pascal Rakers en Tjade de Vries herinneringen op te halen. Herinneringen aan bizarre locaties, bijzondere vriendschappen, een lach en een traan, én de verbinder van dit alles: “Dit is wat Gerard leuk vond, mensen samenbrengen en er een mooie dag van maken.”

Kus op je Kut

Even terug in de tijd: het is de eerste dag van het schooljaar in een lokaal van de NHL tijdens een presentatie van evenementenorganisatie ‘Ex Porn Star’. De vrienden Pascal Rakers en Gerard Hulshof weten het meteen: “We zeiden tegen elkaar, wat vet! Dit gaan wij ook doen”, aldus Pascal. Anno 2009 wordt dit plan werkelijkheid, in Kolham bij een boerderij van de ouders van een vriendin. “Laten we hier een keer een feest geven!” KopjeK, of ‘Kus op je Kut’, was geboren. Pascal: “Zo sloot ik altijd mijn sms’jes af, dat leek ons wel een goede naam.” Dat feest kwam er, inclusief flyer én een pot waar men in kon gooien wat ze het feest waard vonden. 200 man later was die pot weliswaar leeg, maar de harten vervuld. Pascal: “We dachten, dit gaan we nog een keer doen en dan pakken we het beter aan.” Dat resulteerde in meer dan 300 mensen in een leeg zwembad, verschillende dj’s en politie voor de deur. De toon was gezet. 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Wij verzoeken u hier akkoord op te geven of ons privacybeleid te lezen. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).