fbpx
Back to Top

Op z’n nieuwe EP mikt Tjade op italo-euforie

KopjeK-resident en Awakenings-opener in de DJ Shortlist

Hij is er maar druk mee: in z’n voormalige thuisstad Groningen is Tjade de Vries mede-verantwoordelijk voor de vrolijke KopjeK-feesten, is programmeur van Grasnapolsky, heeft nét een nieuwe EP uit op Bordello A Parigi vol neo-italo en trancey breakbeats, en deze zomer draait-ie volop. Dit weekend op Awakenings, aankomende Lowlands draait-ie b2b met Moody Mehran op een mooi slot in de India. Dit is de DJ Shortlist van Tjade.

Je favoriete italo-tune:
Confidence Man – ‘Does It Make You Feel Good’ (Mind Enterprises Remix)
‘Zelf hou ik het meest van neo-italo, en binnen die categorie kan ik van deze track geen genoeg krijgen. Heel lang was dit de openingstrack van al m’n sets. De dansvloer staat direct in lichterlaaie. Zo’n plaat die je honderden keren kan horen, zonder het zat te worden.’

Een harde rammer voor Awakenings:
Clint – ‘Dream Rock’
‘Ik moet openen, maar dat betekent niet dat ik me in ga houden. Het is en blijft Awakenings, ik wil ook m’n visitekaartje afgeven. Ik ga voor de sweetspot tussen trance, house en 90s dance met een vrolijke zomerse draai. Naar deze plaat kijk ik het meest uit: een trancey roller met blije leadmelodieën, en punchy genoeg om het gigantische geluidsysteem tot z’n recht te laten komen.’

Favoriete recente vondst:
Handbaggers – U Found Out (Tony De Vit Remix)
‘Zo richting de zomer krijg ik meer zin in vrolijke, opzwepende en uptempo muziek. De BPM’s gaan omhoog, de donkere fillers die je in de club zou draaien maken plaats voor peaktime killers. Dit is er zo-een, een klassieke housebanger uit de jaren negentig met aanstekelijke vocals en een lekker stevige kick en baslijn om het publiek goed op te zwepen.’

Favoriete poprelease:
Sor – ‘Lost Souls’
‘Ik ben helemaal hooked aan alles wat sor doet de laatste tijd. Vooral zijn laatste, ‘Iced Out’, en ‘Lost Souls’ staan op repeat. De combinatie van hiphop, klassiek en pop van z’n laatste albums Bae Doven 1 en liggen precies in het hoekje waar ik dik op ga.’

Een KopjeK klassieker:
Feist – ‘My Moon My Man’ (Boys Noize Remix)
‘Vroeger vaste prik op iedere editie van KopjeK en de favoriete track van Gerard, één van de twee oprichters van KopjeK. Helaas is Gerard een paar jaar geleden overleden. Sindsdien is het een ode aan hem, die af en toe op het juiste moment gespeeld wordt op onze feesten. Job Jobse en Luc Mast speelden hem speciaal voor Gerard op ons 10 jarig jubileum. Tranen gegarandeerd.’

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Wij verzoeken u hier akkoord op te geven of ons privacybeleid te lezen.